Benestar Social presenta les primeres jornades “Prenguem consciència”

Les jornades es desenvoluparan del 24 al 27 de gener en el Centre de Congressos ‘Ciutat d’Elx’ com a punt principal, però també en altres espais de la ciutat.

La regidora d’Igualtat, Teresa Macià, ha presentat les jornades “Prenguem consciència”. En un moment en què la globalització i la falta de solidaritat campen a pler per davant dels nostres ulls cal utilitzar les millors eines i eixir a explicar-ho. Quan moltes situacions, persones i col·lectius se’ns fan invisibles, resulta absoluta i totalment necessari emprendre accions que sacsegen les consciències i li retornen a la societat el retrat del que realment som: persones.

“Prenguem consciència” és un toc d’atenció a la ciutadania relacionat amb la solidaritat i els drets humans en temps de gran dificultat per a moltes persones i en molts països .

Es tracta de realitzar unes jornades del 24 al 27 de gener de 2019 en el Centre de Congressos “Ciutat d’Elx” com a escenari principal, però també en molts altres espais de la ciutat, organitzades per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Elx i diferents col·lectius, Associació de Refugiats Sirians, ACD La Foia, ADICE Associació de Docents per a la Innovació i la Qualitat, el CEFIRE d’Elx, de la Generalitat Valenciana.

Una manera de visibilitzar als col·lectius i a les persones que treballen la solidaritat i els drets humans en la seua intervenció diària amb persones en situació de vulnerabilitat i un reforç positiu i esperançador, un suport, als quals l’estan vivint en primera persona.

Des del punt de vista associatiu i reivindicatiu comptem amb les entitats i associacions que es bolquen cada dia amb les persones a les quals atenen, ja siga en les seues necessitats bàsiques o a oferir-los una escolta atenta o un pla d’atenció o d’acció, formació, ocupació, habitatge, etc. que els faça sentir-se inclosos en la nostra societat.

Les jornades es treballaran des del punt de vista educatiu a través de xarrades i conferències, així com taules de debat on compartir i aprendre a divulgar aquells valors que mai hem d’oblidar i que resulten bàsics per a la convivència dins d’una societat i sobretot és bàsic que compartisquen i coneguen els nostres ciutadans més joves.

Per a tot això també s’oferirà a la societat il·licitana i a la de la província d’Alacant activitats tals com exposicions, visionat de curts, tallers, exhibicions per a joves, activitats lúdiques i unes altres que faran participar a la societat en general i compartir espais.

Ajudar a crear espais de trobada i reflexió per a créixer com a societat, per a ser capaces de reconéixer i conéixer les persones en situació de vulnerabilitat com els nostres iguals.

Per a això es realitzaran tallers i activitats per part d’entitats com Amnistia Internacional, Elx Acull o Solidaritat Internacional del PV, Asidali, Càritas, Associació de refugiats Sirians d’Elx, Kasumai, Tushirikiane, Unrwa España, Fundació Save the Children i altres. També hem sol·licitat participació a les universitats, col·legis i instituts d’ensenyament i estem tancant la invitació a professionals i especialistes de diverses institucions en l’ambit nacional i internacional sempre buscant la participació compromesa i altruista que ja demostren en el seu quefer diari.

En aquest cas, també intentem realitzar a benefici dels refugiats dues trobades “musicals “i alguna “mostra visual” de la societat i de la ciutat d’Elx compromesa amb els valors de respecte al mestissatge, als drets humans, a la solidaritat i oberta a altres cultures.

Benestar Social presenta les primeres jornades “Prenguem consciència”